Wat is de dagvoorziening?

Wat is nu precies een dagvoorziening voor senioren zoals die in Helden-Dorp gaat komen? De Dagvoorziening zal een voorziening zijn waarin zorg en welzijn hand in hand gaan, de Zorggroep Noord-Limburg en Stichting Vorkmeer. Het biedt senioren (vanaf 55 jaar) de mogelijkheid om samen op een prettige manier de dag door te brengen.

Samen een praatje maken, of een kaartje leggen of het spelen van een spelletje Rummicub. En ook om deel te nemen aan een van de activiteiten en samen te eten. Het koken van de warme maaltijd gebeurt door vrijwilligers en ook deelnemers kunnen hun steentje hieraan bijdragen.

Een dagvoorziening is er voor alle senioren, of u een CIZ indicatie heeft of geen indicatie. In het laatste geval zal een bijdrage zelf betaald moeten worden. De hoogte zal nog vastgesteld moeten worden.

Hoe ziet een dag op de dagvoorziening er uit?
Vanaf 9.30 uur komen de deelnemers binnen. Gestart wordt met een vers kopje koffie of thee. In de ochtend wordt de maaltijd voorbereid door vrijwilligers evenueel samen met deelnemers. Andere vrijwilligers verzorgen een activiteit voor de deelnemers. Omstreeks 12.00 uur wordt de warme maaltijd gebruikt. Na de maaltijd is er gelegenheid tot rusten. Rond 14.00 uur start de middag activiteit. Soms wordt er een uitstapje gemaakt, bijvoorbeeld naar een tuincentra in de kersttijd. Soms wordt er gekaart, of deelgenomen aan een activiteit van de KBO of een andere activiteit verzorgd. Het is de bedoeling dat de activiteiten zoveel mogelijk afgestemd zijn op de wensen en de behoeftes van de deelnemers. De middag wordt afgesloten met het gezamenlijk drinken van een kopje koffie of thee en een praatje. Om 16.00 uur vertrekken de deelnemers weer naar huis.

De Dagvoorziening gaat plaats vinden in het nieuwe MFC Gemeenschapshuis. (v/h Kerke Böske)

Naar verwachting kan de Dagvoorziening starten op 8 september 2008.

Voor informatie kunt u terecht bij Stichting Vorkmeer telefoon 077-3077350 of bij Marga van Goethem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.