• In het kader van het subregionaal Wonen, Welzijn en Zorgproject “Leven in het Dorp” heeft er in 2003 en 2004 onder de naam “Dialoog met de Vrager” onder de senioren (55+) in alle kerkdorpen van de gemeente Helden een behoeftenonderzoek plaatsgevonden met betrekking tot wonen, welzijn en zorg. Doel van het onderzoek was te achterhalen welke behoeften senioren en gehandicapten in de gemeente hebben met betrekking tot wonen, welzijn en zorg. De uitkomsten gaven weer dat het overgrote deel van de senioren bij voorkeur zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp wil blijven wonen. Ook gaven veel mensen aan zich toch wel vaak eenzaam te voelen.
  • Naar aanleiding van de uitkomst van de enquête is er een kernteam opgestart met vertegenwoordigers uit diverse gelederen van de kern Helden. Momenteel bestaat het kernteam uit 4 leden, met ondersteuning van een beroepskracht van Vorkmeer. Dit zijn: Pim Janssen, Willie Janssen, Nelly Nieskens-Stammen, Mat Bruijnen, Voor contact of informatie over het Kernteam WWZ Helden en hun werkgroepen kunt u terecht bij bovenstaande personen of per e-mail via het volgende mailadres:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  .
  • Het Kernteam WWZ Helden is onlangs toegevoegd als werkgroep van het Dörper Overleg omdat hun doelstellingen gelijk zijn.
  • Vanuit het Kernteam WWZ Helden zijn verschillende projecten gerealiseerd of zijn in een opstartfase. Allemaal projecten met de bedoeling dat senioren zo lang mogelijk in hun eigen huis, in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, en toch kunnen blijven deelnemen aan het sociale verkeer in het dorp.
  • Binnen het Kernteam WWZ zijn de volgende werkgroepen actief:

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.